4 Temmuz 2016 Pazartesi

Mecliste yapılan oylama neticesinde kabul edilen ''Milletvekilleri'nin dokunulmazlıklarının kaldırılması'' nın ardından gözler savcılara, daha önce hazırlanmış olan dosyalara ve mahkemelere çevrilmişti. Fakat, mecliste yapılan oylamanın kabulünün üzerinden yaklaşık dört ay geçmesine rağmen, beklediğimiz gibi teröre ve teröriste açık destek verenleri maalesef elleri kelepçeli göremedik.


Bu  ülke de GENELKURMAY BAŞKANLIĞI yapmış kişilerin ''Terör örgütü kurmak ve yönetmek'' suçlarından hapse mahkum olduğunu düşünürsek, Selahaddin Demirtaş'ın şimdiye kadar yüzlerce kez hapse girmiş olması gerekmez miydi ?

Tüm bunlar bir yana, bugün Ağrı'dan gelen haber ülkemiz adına resmen içler acısıydı. Konu kısaca şöyle, bir grup terörist 28 Haziran'da Van'ın Çatak ilçesinde bulunan ''Narlı Jandarma Karakol Komutanlığına'' sızma girişiminde bulunmuş ve güvenlik güçlerimizin bu girişimi engellemesiyle 5 terörist öldürülmüştü. Öldürülen teröristlerden bir tanesi de Simko kod adlı Özhan'dı. Özhan'ın cenazesi ailesi tarafından adli tıp morgundan teslim alındı ve Ağrı/Doğubeyazıt'a defnedildi. Ve Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nin almış olduğu dokunulmazlıkların kaldırılması yasasını hiçe sayarak, adeta bu milletle dalga geçerek, bahsi geçen teröristin cenazesine yine bazı HDP li vekiller ve Doğubeyazıt belediye başkanı katıldı. Cenazeye katılan vekiller ; Hdp Ağrı vekili Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk. Doğubeyazıt belediye başkanı ise, Rohat Özbay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder